Η διοργάνωση

Η διοργάνωση

Ο αγώνας ''Ιωάννης Καποδίστριας'' ξεκίνησε το 2012  από τον ΟΑΚ Αίγινας (σύλλογο στίβου) και τον ΣΔΥ Αίγινας (δρομείς υγείας) , σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας .   Ο αγώνας  ήταν παιδικός  και είχε  μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία .

Το 2013  ο αγώνας πήρε την σημερινή του μορφή , με συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών και από όλη την Ελλάδα .

Στον αγώνα του 2016 η Δημοτική Επιχείριση Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ) μπαίνει ενεργά στην διοργάνωση  και το αθλητικό γεγονός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο .

Το 2016 έχουμε και την απευθείας μετάδοση του αγώνα από www.aeginaportal.gr και ραδιοφωνική κάλυψη από την εκπομπή OFFSIDE η οποία έδωσε μεγάλη ώθηση και διαφήμιση , με την  Ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα να σχολιάζει τον αγώνα και να δίνει το ρυθμό.

Στον  αγώνα του 2017  πιστοποιήθηκε  διαδρομή και  ο αγώνας εντάχθηκε  στο καλαντάρι του ΣΕΓΑΣ και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.

Το 2018 είχαμε νέο ρεκόρ συμμετοχών  και το 2019 οι αθλητές ξεπέρασαν τους 1500 .

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν θα γινόταν αν οι Επαγγελματίες της Αίγινας δεν στήριζαν κάθε χρόνο τον αγώνα .

Οι εθελοντές του ''Ιωάννη Καποδίστρια '' κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό , φτάνοντας το 2016 τον αριθμό των 80 ατόμων και βοηθάνε στην διεξαγωγή του αγώνα κάθε χρόνο. 

 Ο ΟΑΚ Αίγινας προσπαθεί κάθε χρόνο για την ανάδειξη του αγώνα , έτσι το 2016 έκανε ένα μεγάλο βήμα αποκτώντας περίπτερο στην έκθεση του μαραθωνίου της Αθήνας με στόχο την προσέλκυση περισσότερων αθλητών . Το ίδιο θα γίνει και την φετινή χρονιά  , με στόχο την καλύτερη προώθηση του αγώνα μας.

Μεγάλη η βοήθεια σε κάθε αγώνα του Νοσοκομείου Αίγινας , του ιατρού Σωκράτη Δούκα και των Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας όπως και του ΣΔΥ Αίγινας ,  του Σώματος Προσκόπων Αίγινας , του Νεφρολογικού κέντρου και των φυσικοθεραπευτών  Οικονόμου , Στενάκη και Στεφανίδη.

 Ο αγώνας έχει μεγάλη συμβολή στη διάδοση του αθλητισμού στο νησί της Αίγινας και συμμετέχουν σε αυτόν κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα του στίβου.

 Η βασική διαδρομή είναι  των δέκα (10) χλμ. και έχει αφετηρία και τερματισμό το Άγαλμα του Ι. Καποδίστρια επί της Λ. Δημοκρατίας, στο ύψος του ιερού ναού της Παναγίτσας. Στην ίδια διαδρομή γίνεται  επίσης αγώνας δρόμου πέντε  χλμ. για Δρομείς και Περιπατητές με ίδια εκκίνηση και τερματισμό. Διεξάγονται και παιδικοί αγώνες ,  για νήπια 200 μέτρα , για πρώτη ως τρίτη δημοτικού 800 μέτρα και για τετάρτη ως έκτη δημοτικού  1500 μέτρα.  

Ο αγώνας πλέον είναι θεσμός  και κάθε χρόνο τον Γενάρη μήνα φέρνει ζωντάνια και πλήθος αθλητών στο νησί.

 

Επικοινωνία:

Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας είναι στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία που μπορεί να χρειαστείτε.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά: Βασίλης Ζαμπέλης: 6979449303 Τζήμα Βασιλική : 6974442165 ή στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:info@aeginarun.gr